Header Image

Sindri

Trubadur/folk [NOR]

Askerock har vært så heldige at vi har klart å lure og lokke denne fantastiske artisten til å spille for oss i år! Sindri er en svært solid og etablert artist, som tryller fram intet annet enn en magisk stemning fra scenen. I år åpner han showet på lørdagen på Askerock - så pass på å komme tidlig så du ikke går glipp av dette!

Sindri har i de senere år vært mest kjent som frontmann i Dog Almighty, bandet Fridtjof Nilsen, Kim Nordbæk og Fredrik Wallumrød startet i 2006 etter Jarle Bernhoft forlot SPAN. Dog Almighty ga ut debutskiva si 29. September 2007 og gikk innpå den norske delen av VG-lista etter en omfattende Norgesturné den samme høsten.
Før det var Sindri med på å servere hundrevis av liter fiskesuppe tiltusenvis av publikummere land og strand rundt som vokalist i metalcore-bandet Farout Fishing og spilte opp til dans på en haug av obskure utesteder og låver i Norge med det legendariske fjøspunk-bandet The Hoodlums.
De seinere år har Sindri valgt å seile sin egen sjø som soloartist. Ved siden av å fronte rockeband, har han gjennom årene skapt sitt eget univers av melankolske, akustiske landskaper blandet med sjamanistisk urkraft og inspirasjon fra et vell av sjangere, selv om hovedinspirasjonen kommer fra Rock/Metal, i tillegg til folketoner.
Dette er bakgrunnen for dype, sjelsettende tekster på norsk, strupesang og unikt gitarspill. Dette har også ført til at han ofte spiller konserter sammen med rock/metal-artister, og har spilt festivaler som Midgardsblot, Inferno, Støyrock osv. til tross for at han spiller akustisk.
Sindri blir ofte sammenlignet med artister som Jeff Buckley, Tool og Seigmen. På scenen gir han intet mindre enn absolutt alt av seg selv, og treffer folk i alle aldre med sitt ærlige, åpne vesen og særegne musikk. En vanlig tilbakemelding fra publikum er at Sindri høres ut som et helt symfoniorkester selv om det oftest bare er han og en kassegitar på scenen.
 
Du kan høre Sindri her:
(Øye for øye gjør vår verden blind)
(Alt er her (der du er)