Header Image

Kvikksand

Norsk rock [NOR]

Kvikksand. Bandet gudene glemte og fanden forlot. (Les: Jeg glemte, og fanden har ikke forlatt dem!) Kvikksand var faktisk det første bandet vi tenkte å booke, men så drukna de helt i suppa av de hundre andre bandene som meldte sin interesse. Bendigtsen legger seg flat, og presenterer stolt Kvikksand på Askerock fredag 4. august!

Kvikksand kom til som følge av for mye innestengt aggresjon, hat mot snø og kulde og livets generelle lede og mørke. Bandets låter er preget av sinne, lengsler, drifter, angst og usikkerhet. Følelsen av at verden raser sammen, alt går imot en.
 
Kvikksands misjon er å spre hard, mørk og tung musikk og skape vår egen menighet av Sandkorn. Bandets fatalistiske og introverte norske tekster speiler hvor meningsløst det egentlig er å eksistere, samtidig som de inneholder en liten stripe av lyst håp.
 
Kvintetten har lang fartstid som musikere. Bassist og grunnlegger Sjur Anda har blant annet spilt sammen med Adde Moon og Jocke Berg, kjent fra det svenske superbandet Hardcore Superstar.
 
Kvikksand slapp en selvtitulert EP i 2018. I 2020 gikk bandet inn i studio med åtte nye låter. Albumet «Misantropia» kom ut på Rob Mules Records sommeren 2021.
 
Kvikksands låter er preget av sinne, lengsel, drifter, angst og usikkerhet. Følelsen av at verden raser sammen, alt går imot en. Redselen for å gå ut, sitte aleine, vegger som presser seg sammen, mørke stemmer som tar over. Bandets inspirasjonskilder er blant annet Tool, Pantera, Rammstein og Seigmen, med en god dose sabbathriff. Det hele pakket inn i et moderne lydbilde.
 
Kvikksand er:
Jørgen Strande, vokal
Remi Johannsessen, gitar
Rune Gravdahl, gitar
Erik Sunde Omdahl, trommer
Sjur Anda, bass
Du kan sjekke ut Kvikksand her: