Header Image

Evig Natt

Symfonisk metal [NOR]

Det er på tide å skru klokka tilbake til starten av 2000-tallet der gothmetall og “beauty and the beast”-bandene regjerte! I 2022 sitter Evig Natt på toppen av trona, og headliner fredagen på Askerock for å fylle ellers solfylte Asker med mørke. Vi kan forvente heftige growls i kontrast til Kirstens delikate vokal, sammen med fete riff og en bekmørk stemning!

Musikken til Evig Natt er aggressiv, men også myk. Støyende, men samtidig vakker. En malstrøm av et symfonisk mørke som kun kan beskrives som “female fronted orchestral black metal”.
Fra den uhellige øya Karmøy på vestlandet trår dette bandet i fotsporene til Einherjer og Enslaved, og har også med tidligere medlemmer fra begge band.
Evig Natt startet som et studioprosjekt i 2003 av vokalist Kirsten Jørgensen (REISM) og bassist Stein Sund (Dwelling Souls, ex Einherjer/ex Thundra). Kort tid etter rekrutterte de trommeslager Harald Magne Revheim (ex Enslaved/ex Thundra).
I 2006 signerte Evig Natt kontrakt med Omvina Records, og slapp sitt kritikerroste første album “I am silence” (2007).
I 2009 signerte de med Black Bards, og fikk med Oskar Naley på vokal, samt Ruben Osnes (ex Thundra) og Arne Marton Tangjerd (Pictures of Pain) på gitar til deres neste album “Darkland” (2010).
Denne alliansen sikret Evig Natt spalteplass i flere internasjonale magasiner og blader, inkludert Metal Hammer og Scream.
Evig Natt gav ut sitt tredje selvtitulerte album “Evig Natt” 19. Mars 2016.
Lydprofilen til Evig Natt er unik, og blander elementer fra progmetal til black metal, og tar med seg inspirasjon fra band som Anathema, My Dying Bride, Swallow the Sun og The Provenance.
Dette er definitivt et band man bør få med seg i 2022!
Du kan høre Evig Natt her: